Varkensknie, Het vergeten vlees.

 

Een mooi stevig stuk vlees wat rond het bot van de knie van het varken zit. 

Gegaard op het bot geeft dit een zeer mooie volle en evenwichtige smaak.

 

 

Hoe gaan we te werk:

 

Haal de knie uit zijn verpakking en dep deze droog met een doek of keukenpapier.

Leg hem vervolgens op een snijplank en snijd hem met een uiterst scherp mes licht in, zodat je door de huid heen bent en het vlees ziet zitten.

Dit doe je aan beide zijdes van de knie.

 

Rub de knie lekker royaal rondom in met PorkPowder en vergeet niet om de rub tussen de ingesneden huid te doen.

Richt je bbq in voor een indirecte garing en zorg ervoor dat de temperatuur rond de 150 graden celcius ligt, zelf gebruik ik hiervoor een kamado.

Als de temperatuur is bereikt leg je de knie op het rooster en druk je de probe/thermometer er goed in. 

Deze moet in het midden van de knie ongeveer 1 cm van het bot af zitten.

 

Verder is het heel simpel; laat de knie garen tot hij de 78 graden heeft behaald strak tegen het bot, dit duurt rond de 3,5 á 4 uur.

Nadat hij de gewenste temperatuur heeft behaald haal je hem van het rooster en laat je hem zo’n 5 minuten rusten.

 

Daarna kun je hem langs het bot afsnijden en in kleine stukjes verdelen.

 

 

Het maken van de saus:

 

Schep 2 eetlepels romige mayonaise in een kom en voeg 1 theelepel PorkPowder toe.

Meng deze goed zodat er een mooie gladde en egaal kleurige saus onstaat.

 

Deze saus is erg lekker om het vlees in te dippen of bij de aardappel wedges!

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Tip: Erg lekkere bijgerechten bij deze knie zijn, BBQ asperges gewikkeld in bacon en aardappel wedges uit de oven.