Hot and fast Pulled Pork 

 

Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd en/of geduld, die toch heerlijk willen eten!

 

 

Benodigdheden:

 

  • Procureur 2,5 kg
  • PorkPowder Dry rub
  • Slagers touw
  • Stalen pennen
  • Grote oven schaal
  • BBQ met deksel, bij voorkeur een kamado
  • Aluminium vet opvang bak (groot)
  • Smokey BBQ saus van “van Beekum”
  • Coleslaw (home made is het beste maar een kant en klaar bakje kan natuurlijk ook)
  • Pita broodjes

 

 

Werkwijze:

 

Vlinder eerst de procureur uit, dat wil zeggen; maak er een dikke plak vlees van.

Snijd de plak vervolgens kruislings in voor meer rub oppervlakkte.

Daarna rub je de ingesneden zijde en inkepingen goed in met PorkPowder, rol dan de procureur goed strak op en steek de stalen pennen erin zodat deze niet terug kan rollen.

Knoop de procureur zoals je een rollade zou knopen, daarna kun je de buitenzijde nog een keer lekker in de rub zetten en leg je hem vervolgens in een oven schaal.

Zet deze schaal in de koelkast voor ten minste 12 uur.

 

 

Bereiding:

 

Richt je BBQ in voor indirecte garing, steek vervolgens je houtskool aan 1 zijde aan en breng je BBQ naar ca. 190/200 graden celsius. 

Als je BBQ de goede temperatuur heeft bereikt leg je de procureur op het grill rooster en rub je hem nog iets bij waar nodig.

Steek de thermometers (probes) vanaf beide zijdes in de procureur om een goed beeld van de kern temperatuur te krijgen.

Daarna sluit je de deksel en ga je lekker bier drinken. 🤣🤣

 

Na ca. 3,5 uur heeft de procureur de kern temperatuur van 95 graden celsius behaald en kun je hem eraf halen.

Leg de procureur weer terug in de ovenschaal en snijd de touwtjes door.

Vervolgens pull je de procureur tot kleine korte vlees vezels, de zogeheten Pulled Pork.

Spuit hier wat Smokey bbq saus over en meng dit goed door het vlees.

 

 

Serveertip:

 

Warm je pita broodjes op in je brood rooster en snijd ze daarna pas open.

Vul het pita broodje gedeeltelijk met coleslaw en vul de rest van het broodje met je eigen gemaakte Hot and Fast PulledPork.

Doe hier nog een klein beetje smokey bbq saus op en eet smakelijk!