BBQ Chicken Gyros  ‘’who cares i got chicken’’

 

Benodigdheden:

 

  • Kippendij 1 kg
  • ChickenChamp kip kruiden Van BigBoyBbqandSmoke of de gyros kruiden van Woodpecker 
  • 2 grote uien
  • Bakje kastanje champignons
  • 2 puntpaprika’s
  • 8 Pita broodjes
  • Knoflook saus

 

Materieel:

 

  • Bbq met deksel
  • Skillet 26cm
  • Scherp mes en snijplank
  • Ovenschaal

 

 

Bereidingswijze:

 

Kruid de kippendij rondom, masseer de kruiden lekker in het vlees en doe dit zo’n 2 uur van te voren. Dit kan op een snijplank of in een ovenschaal 

Richt vervolgens de BBQ in voor directe garing.

Stel de BBQ in op 150/180 graden celcius, de kippendij kan best wat hebben.

 

Grill de kippendij mooi goudbruin. Om te testen of je kip gaar is druk je op het vlees met je duim of een bbq tang. Als deze veerkrachtig is dan is ie gaar, op het moment dat deze "ingedeukt" blijft mag ie nog ff.

Haal vervolgens de kippendij eraf, leg deze op een snijplank en dek ze af met alluminiumfolie.

 

Zet nu de skillet op het rooster en fruit de klein gesneden groenten.

Snijd als de groenten bijna klaar zijn de kippendij in kleine stripjes en gooi dit bij de groenten in de skillet.

Vervolgens roerbak je de kip met de groenten lekker door elkaar en leg je ondertussen de broodjes aan de zijkant van je rooster erbij.

Als de broodjes licht bruin kleuren kun je ze open snijden en vullen met je BBQ chicken gyros.

Doe er een lekker kneepje knoflooksaus overheen, and you’re ready to eat!

 

Eet smakelijk!