Bavette roll

 

 

Benodigdheden:

 

  • Kies een mooi stuk bavette uit van ongeveer 1 kilo. Belangrijk is dat deze ongeveer 20 cm breed is en 60cm lang, niet te dik. 
    Ik haal mijn vlees over het algemeen bij Beef&Steak in ter aar. 
  • BigBoy BeefBooster
  • Slagerstouw
  • Stalen spies
  • Keukenpapier
  • Bbq met deksel
  • Aluminumfolie 
  • groene olijven
  • gedroogde zon tomaatjes
  • parmezaanse kaas flake
  • arachide olie

 

 

Bereidingswijze;

 

Leg de bavette op een snijplank welke is voorzien van een dubbeldikke laag keuken papier.

Leg ook een dubbeldikke laag keukenpappier op de bavette zelf en dep hem goed droog.

Vervolgens haal je het papier weg en smeer je de Bavette aan de dichte structuur zijde in met arachide olie. Rub de bavette met onze heerlijke BeefBooster.  Draai hem daarna om zodat je de open structuur in het zicht heb. Snij de olijven en de pommedori klein en verdeel deze over de Bavette. Strooi hierna de parmezaan flakes hier overheen. 

 

Nadat je dit gedaan hebt, rol je hem zo strak als mogelijk is op en steek je de stalen spies erin zodat hij niet terug kan rollen. 

Bind de bavette vervolgens zoals je een rollade zou binden, waar nodig is rub je hem nog lekker iets bij.

 

 

 

De BBQ inrichten en garen:

 

Richt je BBQ in voor indirecte garing en zorg ervoor dat hij rond de 150 graden celsius zit.

Vervolgens leg je de bavette op het rooster, steek je de thermometer over de lengte in je Bavette en warm je de bavette rol op tot 48 graden celsius. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Tussentijds draaien voorkomt ongelijke garing.

 

Als je deze temperatuur behaald hebt is het zaak dat je de schuiven van de BBQ vol open zet en naar een hoge temperatuur brengt (250C), grill dan de bavette roll vierzijdig af ca. 45/60 sec. per zijde.

erg lekker is het om een vingertopje Beefbooster op je kolen te gooien. Hier komt een heel lekker geurende rook vanaf welke ook aan je vlees blijft "plakken"

Vervolgens haal je de bavette roll er af en wikkel je hem in aluminiumfolie.

Laat hem 10 minuten rusten en snijd hem daarna in mooie gelijke plakken om te serveren.

 

Serveertip: erg lekker bij dit mooie stukje vlees zijn groene asperges gewikkeld in bacon en dikke frieten met mayonaise.

 

Eetsmakelijk!